HTML

Hőkezelt valóság

Mi végre vagy globális tartósítás? Társadalmunk hosszúlejáratú hülyeségei. )

Friss topikok

  • norby: "A cigányok sem kapnak több segélyt, mint a nem cigányok." Te melyik országban élsz? Nekem vagy b... (2008.01.11. 14:34) Cigány
  • Mirrmurr: riszpekt. de hol a többi cikk? elakadtál kedves nyarimona? (2008.01.03. 21:40) A politika öl, butít és nyomorba dönt
  • dave: erről eszembe jutott egy idézet. "minden reggel a munka délben hamburger a meki, műanyaggal tömkö... (2007.12.12. 13:49) Ó, magasságos Happy Meal!
  • Nyáry Móna: Köszönöm a válaszokat, de sajna mindkét esetben a szoc. segély iránti kérelmet az önkormányzat elu... (2007.11.26. 19:32) Hajdú Péternek hasmenése van
  • Mirrmurr: A mai társadalom kötelező velejárója a reklám. Tudni illik, fogyasztói társadalomban élünk. Véletl... (2007.11.22. 11:36) Te nagyon okos

Linkblog

2007.12.14. 23:58 Kákalaki Akka

Cigány

Ha kimondom ezt a szót, „cigány”, már a betűk formálása is olyan érzést kelt bennem, hogy most valami rosszat mondtam. Használhatom a roma kifejezést is, de mivel ezzel van tele a média, általában valami lerobbant putrira asszociálok. Hogy miért? Meg tudom mondani, és most ki is fogom fejteni, mert az elmúlt napokban a csapból is romák/cigányok folytak, és cigánygyerekek potyogtak az égből.

Isten látja lelkemet, a fajgyűlölet minden formája távol áll tőlem: az elfogadásban és a toleranciában hiszek, pedig sem liberális, sem SZDSZ-es nem vagyok, csak szimplán normális. Azt hiszem.

Amiket most fogok írni, azok nem statisztikák, nem politikusok szavai, hanem az én személyes tapasztalataim. Nagyon szomorú tapasztalataim.

Az egész az oviban kezdődött. Egyetlen cigánylány volt köztünk, és amikor eltűntek a játékaink, rövidesen kiderült, hogy ő lopkodta el őket. 4 éves volt akkor. Persze magyar gyerekek is loptak, de az összes magyar gyerek nem csent annyit, mint ő egyedül.

A suliban ugyanez a tendencia folytatódott: kirabolta a tornazsákokat, a tolltartókat, 13 évesen már keményen űzte az ipart cigarettáért és egy kis aprópénzért. Nyolcadikban elment gyesre.

Előtte néhányszor megverte a tanárokat, ha nem tetszett neki valami.

Gimisek voltunk, amikor az egyik barátnőmet megerőszakolták, agyonverték, és kirabolták. Három roma fiatalember volt az elkövető.

A fejtetű komfortos otthona egy cigány koponya, hozták is szépszámmal a suliba, mi meg szívtunk.

20 éves voltam, amikor az utcán arra lettem figyelmes, hogy egy nő agyba-főbe veri a kb 2 éves lányát. Cigány volt.

Kétszer törtek be eddig hozzám, mindkét esetben cigányok.

Egy koldus gyereknek a saját apja vágta le az egyik karját, hogy szánalmasabb legyen. Cigány volt.

A hepatitis a cigányoktól terjedt el a falunkban, mert koszosak, igénytelenek voltak.

Had ne folytassam, lenne még mit írnom.

Én nem vagyok fajgyűlölő. Az egyik legjobb barátom cigány. A lelkemnek legkedvesebb hegedűs cigány. Vannak jó cigányok, de nagyon kevesen. A tények fölött ne hunyjunk szemet. Szaporodnak mint a nyulak, aztán rongyokban járatják a gyerekeiket, koszosan, éhesen lézengnek az útszélén. A kocsmák tömve vannak segélyen élő romákkal, és nem mennek el dolgozni. Több segélyt kapnak, mint a magyarok. Mire fel?

És én igenis félek tőlük. Félek átmenni autóval Somogy megye bizonyos településein, mert kövekkel dobálnak minket az árokból a gyerekek. Értitek? KÖVEKKEL DOBÁLJÁK AZ AUTÓKAT! Miközben benne ülök, és fel is fordulhatnék, fejen találhat, de csak röhög a képembe a cigány fattya. Kurvára elegem van belőlük néha. Egyszer hőlégballonnal pont egy roma faluban sikerült leszállnunk. 5 percen belül körbevettek minket, és szétvagdosták késsel a ponyvát, mi meg be voltunk szarva, hogy mit fognak velünk csinálni. 

Nem vagyok fajgyűlölő. Egyszer még szerelmes is voltam egy rendes, dolgos, értelmes, tiszta cigány fiúba.

Rendet kéne tenni itt. A Magyar Gárda kezdeményezése nem rossz, csak szerintem az előadásmód ölég vicces. Azokon a településeken, ahol sok a cigány, növelném a rendőrök, polgárőrök, védőnők, szociális gondozók számát, kevesebb késdobálónak adnék működési engedélyt, és ingyen óvszert és fogamzásgátlót osztogatnék.

8 komment

Címkék: politika cigány


A bejegyzés trackback címe:

https://hova.blog.hu/api/trackback/id/tr86264440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.12.15. 09:26:40

A cigányok sem kapnak több segélyt, mint a nem cigányok.

Nem könnyű manapság munkát találni. Nagyon nem. Különösen ott, ahol ők élnek.
Ráadásul náluk jóval nagyobb az iskolázatlanság aránya is.
És ne legyünk naivak, a tapasztalataid alapján te is jóval hamarabb adnál egy nem cigánynak munkát, mint egy cigánynak! (Gondolom magadnak bevallod.)

Szintén zavar, hogy cigányokról és magyarokról írsz. A cigányok nem magyarok? Nemzetietlenek?

boratya · http://igyalbort.blogter.hu 2007.12.15. 14:21:31

Nos, azt hiszem mindenkinek vannak rossz tapasztalatai magyar cigányokkal (engem baltával akart kirabolni egy kb. 6 éves, ezelőtt 19 évvel Győrben). Talán, ha nem lettünk volna annyira elszigetelve egymástól (potom társadalomtudatból), még érthetnénk is egymás nyelvét. Sajnos, őket a mindenkori magyar vezető elit ítélte erre a sorsra, aminek a levét isszuk még most is...

Nyáry Móna · http://hova.blog.hu 2007.12.15. 14:31:17

Bakura! Én adtam cigánynak munkát, nem egyszer, de meglopott. Azt a nőt , aki verte a 2 éves lányát, megpróbáltam leállítani, de a férfiak, akik vele voltak, meg akartak késelni, és csak az volt a mázlim, hogy a szemben lévő ékszerbolt albán tulajdonosa fegyvert rántott, és elhessegette őket. Tavalyelőtt a saját üzletemben késelt meg egy 10 éves cigány gyerek. Én még mindig nem vagyok rasszista, csak ezek a tapasztalataim, de most is a kedvenc cigányhegedűsöm zenéjét hallgatom

Nyáry Móna · http://hova.blog.hu 2007.12.15. 16:46:29

Boratya! "mindenkori magyar vezető elit ítélte erre a sorsra, aminek a levét isszuk még most is..." Ezt kifejtenéd bővebben?

boratya · http://igyalbort.blogter.hu 2007.12.16. 15:48:00

Kedves Móna!
Nem tudok olyan országvezető honatyák egyesületéről, akik valaha is ne rekesztették volna ki őket :)

Nyáry Móna · http://hova.blog.hu 2007.12.16. 16:33:36

Boratya! Ez aztán a kifejtés! :-))))

Svábbűnözés · http://svabbunozes.blogspot.com 2008.01.05. 22:56:27

Ideje végre Magyarország rákfenéjéről, a Svábbűnözésről is szót ejtenünk! Olvasd a Svábbűnözésről szóló aggasztó híreket, tégy TE is a Svábbűnözés ellen! svabbunozes.blogspot.com Szép Magyarországot!

norby 2008.01.11. 14:34:49

"A cigányok sem kapnak több segélyt, mint a nem cigányok."

Te melyik országban élsz?
Nekem vagy bárkinek mikor fog az állam házat építeni úgy, hgoy egy szalmaszálat se kell keresztbe tennem.
A romáknak építettek, nem egyet, de mindegyiket meg lehet nézni, hogy néhány év elteltével hogy lepukkantak.


"mindenkori magyar vezető elit ítélte erre a sorsra, aminek a levét isszuk még most is..."

Ha jól tudom, az átkosban mindenkinek volt (és kötelezően volt) munkája és fizetése, ergo a rendszerváltáskor a munkásemberek közel egy szintről indulhattak. Elismerem, hogy nehéz alulképzetten munkát találni. De itt megkéredzném, hogy ők mit tesznek ez ellen? Mi bezzeg gürizzünk és fizessük a nagy adóterheket és támogassuk a semmittevő életmódjukat.

Mielőtt rasszizmussaal vádolnátok: nem, nem vagyok fajgyűlülő, nem a bőrszínnel van problémám, hanem azzal az érték(elen)renddel, viselkedéssel, amit az ilyen emberek (nagy százalékban romák) képviselnek. Tisztelet a kivételnek.
süti beállítások módosítása